Лідери Демократичної та Республіканської партій в обох палатах Конгресу США ведуть переговори про розробку пакета санкцій проти Туреччини, однак суворішого, ніж пропонує Білий дім.

Про це йшлося на переговорах спікера Палати представників Ненсі Пелосі, яка представляє Демпартію, та впливового сенатора-республіканця Ліндсі Грема, повідомляє «Укрінформ».

Пелосі у Twitter написала, що першим питанням порядку денного було погодження, що «ми повинні мати двопартійну, двопалатну спільну резолюцію, аби негайно скасувати небезпечне рішення президента стосовно Сирії».

За її словами, необхідно створити найпотужніший пакет санкцій, «аналогічний двопартійному законопроєкту, який просувається в Палаті представників».

«Оскільки ми опинились у ситуації, коли президент дав туркам зелене світло на бомбардування та фактично розв’язав руки ІДІЛ, ми мусимо мати потужніший пакет санкцій, ніж той, що пропонує Білий дім», - наголосила спікер Палати представників.

Нагадаємо, що Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск’є закликала Туреччину припинити військову операцію в Сирії, яка загрожує великою ескалацією.

ІА "Вголос": НОВИНИ