З огляду на провал російського наступу та абсолютну нездатність авіації окупанта якісно протистояти Повітряним силам ЗСУ, літаки рашистів продовжують завдати ударів по житлових районах українських міст. В ніч з 2 на 3 березня без будь якої причини російська авіація бомбардувала місто Ізюм на Харківщині.

Це вже не перша атака окупантів на місто у Харківській області. Про черговий військовий злочин рашистів повідомив міський голова Ізюма Володимир Мацокін у коментарі для «Суспільне Харків». 


«Атака почалася близько о 23:59, удар прийшовся на багатоповерхівку та приватний будинок. У приватному будинку мінімум троє мирних жителів загинули», — йдеться у повідомленні.

Пізніше мер міста уточнив втрати: 6 загиблих у приватному будинку в Ізюмі, двоє з них — діти.

 



Нагадаємо, окрім масових обстрілів українських міст, окупанти вдаються до прямих військових злочинів проти мирного населення. 

Зокрема, сьогодні, 1 березня, російські окупанти поцілили в житловий будинок у місті Тростянець, що в Охтирському районі Сумської області. Також ворог завдав прицільного ракетного удару по площі Свободи в середмісті Харкова, де не перебувало жодних військових цілей. 

Відомо також, що 26 лютого поблизу Іванкова, що на півночі Київської області, окупанти розстріляли священнослужителя ПЦУ, капелана, депутата Іванківської районної ради від ВО «Свобода» Максима Козачину. Також, за даними Сумської ОДА, окупанти прицільно розстрілюють мирне населення на території області. 

Також 1 березня, як писав «Вголос», у Харкові російський снаряд влучив на площу Свободи. У мережі показали наслідки авіаудару. Продовжились атаки на місто також і вчора, 2-го березня, на 7-й день війни. Зокрема, ракета поцілила в управління поліції. 

Своєю чергою, після масштабних обстрілів українських міст, президент  Володимир Зеленський звернувся до світу з вимогою негайно визнати Росію країною-терористом. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ