Сьогодні, 28 грудня, у Львові відбувся турнір із легкої атлетики, присвячений пам’яті Ярослава Тягнибока, українського спортивного медика та спортсмена.

Про це повідомляє кореспондент ІА «Вголос».

Турнір відбувся у закритому манежі з легкої атлетики у спорткомплексі «СКА». У змаганнях взяли участь спортсмени різного віку та статі.

Внучка Ярослава Тягнибока та співорганізатор турніру Ярина Тягнибок розповіла, чим саме запам’ятався їй дідусь як спортсмен і лікар.

«Він був досить успішним професійним спортсменом-легкоатлетом. Але окрім того він був просто фантастичним спортивним лікарем, який допомагав багатьом спортсменам стати на ноги після важких травм протягом лічених днів. Відома історія, коли один гімнаст, який подавав дуже хороші надії, травмувався за день до чемпіонату світу. Мій дідусь зумів вилікувати його всього за одну ніч і вже зранку той атлет став чемпіоном світу», - розказала Ярина Тягнибок.

Людина, яка супроводжувала видатного спортсмена і лікаря протягом життя, його дружина Богдана, розповіла про внесок свого чоловіка у спорт.

«Свій найбільший внесок він зробив власним прикладом. Він завжди прагнув до перемоги, до якогось покращення і до здорового способу життя.

Такі турніри є дуже важливі, оскільки спорт робить з людини людину. Селяни проводять своє життя у русі при різного роду роботах, а от молодь повинна займатись спортом. По-перше, це підіймає патріотичний дух, по-друге, це здоров’я дітей, а по-третє, через спорт у людини з’являється прагнення до чогось вищого і кращого. Я раджу сучасній молоді вести здоровий спосіб життя, бо в ньому вже є все інше», - сказала Богдана Тягнибок.

Змагання також відвідали і друзі родини Тягнибоків. Серед них і заступник голови ВРУ VІІ скликання Руслан Кошулинський, який розповів про проблеми легкої атлетики в Україні.

«Легка атлетика дає базу будь-якому виду спорту. Це наймасовіший і найдоступніший вид спорту, але, на превеликий жаль, сьогодні він потребує великої уваги. Наприклад, у Львові немає жодного стадіону, який міг би провести першість області. У цьому закритому манежі, в якому ще я тренувався більше 30-ти років тому, не відбулось жодних зрушень чи покращень. Як місцева влада, так і всеукраїнська, мали б максимально сприяти розвитку легкої атлетики, оскільки вона дає не лише спортивні досягнення, а й здоров’я для людей», - розповів Руслан Кошулинський.

ІА "Вголос": НОВИНИ