На щорічному Свенському ярмарку, що проходить у російському Брянську, один підприємець вирішив виділитися – і надів на свою худобу форму радянської армії.

Як повідомляє російський телеканал «360», відповідне відео виклав у мережу колишній брянський підприємець, опозиційний блогер Олександр Коломєйцев.

На відеоролику можна побачити, що корови у стійлі мають на голові шапки з кокардами у вигляді червоної зірки і радянські пілотки. На тварин також одягли накидки з камуфляжним забарвленням.

Автор відео поставив запитання відвідувачам ярмарку про те, як вони ставляться до такого креативу.

«Дуже добре, все красиво, чудово. Це патріотизм», – відповів один місцевий житель.

«Це ненормально. Це взагалі жах», – сказала інша жінка.

Сам блогер назвав таке «свійським патріотизмом».

В органах місцевої влади запевнили, що нічого не знали про це.

«Це приватне підприємство бере участь. Жах, Кошмар! Думаю, що те, що волосся приробили, це не найстрашніше. Те, що пілотки приробили, це блюзнірство! Краще б вони не креативили», – висловила свою думку представниця обласної адміністрації.

Канал «360» додзвонився до племінного репродуктора ТОВ «Молочне», який і нарядив худобу у військову форму.

«А що такого, що нарядили у військову форму? Під час війни вони допомагали? Грубо кажучи, населення годували. Якби не корови, у нас би загинуло багато людей, яким не було що їсти. <...> У цьому я нічого не бачу страшного», – заявив директор підприємства Сергій Федотов.

Напередодні в селі Шипуново Алтайського краю (Росія) проходив військово-історичний фестиваль «Дніпровський рубіж». На ньому ходили в українській формі та розстрілювали зрадників.

ІА "Вголос": НОВИНИ