2016 рік згідно з китайським календарем є роком Червоної Вогняної Мавпи

Як інформує видання 2016rik.com.ua, для цього талісмана характерні всі риси тварини, що мешкає в живій природі. Люди, народжені в рік Мавпи, артистичні натури, володіють відмінною інтуїцією, але мають мінливий характер.

Як і будь-який інший Новий рік, китайський теж має масу традицій. Святкують його більш двох тисячоліть, так що він вважається найдавнішим святом зустрічі Нового року, зустрічі весни. У першу ніч, у Китаї, всюди запускають феєрверки і барвистий китайський салют. Це велике і яскраве свято з танцями драконів, смачними стравами і загальними веселощами.

Рік Вогняної Мавпи триватиме з 8 лютого 2016 р. до 27 січня 2017р. Після чого на зміну Мавпі прийде Вогняний Півень.

У Львові також відзначають китайський Новий рік.

Зокрема, о 18:00 відбудеться хода вогняних драконів площею Ринок довкола Ратуші. Крім того, на головній площі Львова буде встановлено інтерактивний фотосектор у вигляді Вогняної Мавпи.

Також сьогодні відбудеться відеочат із представниками Українського дому в Пекіні, послом України в Китаї та представниками спільноти найактивніших українців, які вже багато років живуть у Піднебесній.

Головний акцент святкування – допомога дітям із малозабезпечених сімей. Для них 8 лютого буде організовано додаткову програму святкування китайського Нового року.

Цьогоріч китайський Новий рік уперше відзначатимуть у Києві. 

ІА "Вголос": НОВИНИ