Націоналіст повідомив, що «Свобода» підготувала судові позови щодо визнання незаконними та скасування детальних планів територій (ДПТ), які цинічно були протягнуті Київською міськрадою. Зокрема, йдеться про ДПТ Лівобережного масиву, Оболонь-Петрівка, Феофанія-Пирогів та ДПТ по вулиці А.Туполева, 12 («Експоплаза»).

«На минулій сесії у липні Київрада в найкращих традиціях Черновецького проголосувала незаконно, на нашу думку, за детальні плани територій, зокрема Лівобережного масиву, Оболоні-Петрівки, Феофанії-Пирогова та ДПТ по вулиці Академіка Туполева, 12. Наша фракція голосувала проти ухвалення цих планів, адже вони не погоджені з громадою, крім того, вони суперечать чинному Генеральному плану забудови Києва та місто-нормативній документації. Я звертався до Київського міського голови Віталія Кличка, аби він наклав вето на ці рішення, але, на жаль, цього не було зроблено. Тому я як керівник фракції ВО «Свобода» у Київраді звернувся до суду, щоби визнати незаконними та скасувати ці ДПТ», – заявив Юрій Сиротюк.

За інформацією, яку надала юридична служба депутатської фракції ВО «Свобода» у Київській міськраді, в окружному адміністративному суді Києва вже зареєстровано позовні заяви щодо визнання незаконними та скасування детальних планів територій за адресами: вулиця Академіка Туполєва, 12 у Шевченківському районі Києва, вулиці Академіка Заболотного, Академіка Лебедєва та Метрологічна у Голосіївському районі Києва та на проспектах Возз'єднання, Броварському, Русанівському каналі у Дніпровському районі Києва.

Крім того, Юрій Сиротюк повідомив, що на сьогоднішнє пленарне засідання викликали керівника Національної поліції Києва Андрія Крищенка, від якого націоналісти вимагатимуть, аби столична поліція припинила захищати незаконні забудови у місті.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ