Після заяви Андрія Садового багато львів'ян виступили проти такого рішення

Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що разом з відкриттям після ремонту площі Коліївщини виникла ідея перейменувати її в площу Сусідів. Одразу після цього багато львів'ян почали обурюватись в соцмережах.

"Ця площа має особливу енергетику, Тут будуть нові світиль­ники, нові крісла, нова атмос­фера. Після відкриття ця площа називатиметься площею Су­сідів. Чому саме так? Будемо розповідати про тих людей, які тут жили в різні періоди, але за­вжди у мирі — українці, євреї, поляки, австрійці, німці. Це до­рога вперед! До 30-річчя Неза­лежності України площа Сусідів — це круто», - заявив Андрій Садовий

Для того, аби перейменувати площу рішення мають підтримати депутати ЛМР. Про це повідомив Любомир Мельничук, голова Львівської міської організації ВО «Свобода», в ефірі програми «Народне толк-шоу». Також він заявив, що фракція ВО«Свобода» у ЛМР виступає проти такого рішення та не голосуватиме за перейменування.

"Я нагадаю,  що недавно вони хотіли перейменувати площу Маланюка на площу Музики. Тоді, з ініціативи нашої фракції, ми прийняли рішення про неможливість перейменування цієї площі . Тепер вже говорять про перейменування площі Коліївщини на якусь нейтральну назву. В мене складається враження, що команда мера місцями соромиться нашої історії. Це в кращому випадку. Свобода не голосуватиме за перейменування цієї площі. Думаю, що в них нічого не вийде, адже рішення про перейменування приймають депутати", - каже Любомир  Мельничук.

За словами депутата, він переконаний, що доцільності про перейменування площі Коліївщини у Львові немає. Також він виступає за присвоєння назви нових вулиць новітнім Героям України. Адже, щоб перейменувати вулицю потрібно пройти важкий юридичний шлях, а присвоювати українським Героям назви нових вулиць було б якраз доцільно.

Історична довідка: 

Коліївщина - козацько-селянське повстання (1768-1769 рр.) на Правобережній Україні проти соціального та релігійного гніту шляхти Речі Посполитої. Очолили повстання Максим Залізняк та Іван Гонта. Воно було жорстоко придушене після втручання російських військ. Ватажки повстання були страчені. 

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли про перейменування площі Коліївщини.

ІА "Вголос": НОВИНИ