Текст заяви було зачитано під час сесійного засідання міської ради сьогодні, 30 вересня, інформує власкор «Вголосу».

«Фракція Всеукраїнського об'єднання «Свобода» у Луцькій міській раді висловлює глибоке занепокоєння діями влади щодо об’єктивного та неупередженого розслідування подій під Верховною Радою України 31 серпня 2015 року. Ми категорично засуджуємо використання будь-яких вибухових пристроїв, вогнепальної зброї та інших заборонених законом засобів під час мирних акцій протесту. Разом із тим, вважаємо, що представники державних органів влади не вжили всіх належних заходів, аби забезпечити громадський порядок і не допустити кровопролиття. Саме влада своїми діями (бездіяльністю) спровокувала таку ситуацію, щоби прикрити ганебні голосування за зміни до Конституції України, якими в конституційній площині було закріплено зрадницький Закон України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», – йдеться в заяві.

«Свободівці» також переконані, що репресії та обшуки у помешканнях патріотів, націоналістів, тих, хто добровольцем пішов на війну із російським агресором, не залишають жодного сумніву в тому, що провокації 31 серпня 2015 року влаштувала саме влада.

«На превеликий жаль, фальш, брехня і дволикість стали рисами цієї влади. З її представниками ми разом були на Майдані, бо мусили побороти режим Януковича. Але тепер ми, «свободівці», не можемо мати нічого спільного з тими, які, прийшовши до крісел по спинах героїв Небесної сотні, розгорнули політичні репресії й переслідування. Переслідують не тільки «Свободу», а й тих, хто не є членами об'єднання, а лише належить до навколосвободівського середовища, сприймають світ через призму таких самих українських окулярів», зазначено в документі.

Крім того, фракція Всеукраїнського об'єднання «Свобода» у Луцькій міській раді висловила вдячність представникам волинської інтелігенції, наукових та мистецьких кіл, усім чесним і порядним людям за підтримку.

«Свободівці» закликали владу припинити політичні репресії та забезпечити чесне й неупереджене розслідування подій 31 серпня, також притягнути до відповідальності не лише виконавців і замовників терористичного акту, а й посадових осіб, які не подбали про безпеку під час мирного зібрання.

ІА "Вголос": НОВИНИ