Як повідомляэ прес-служба ВО «Свобода», 24 листопада цього року відбулося друге пленарне засідання Полтавської обласної ради VII скликання. Депутати протягом восьми годин не могли обрати голову. Ситуація, що склалася, нагадує добре поставлену п'єсу на кілька актів із усім відомими режисерами. Провладна партія висуває свою кандидатуру, громадськість створює черговий безлад, пропонуючи чи підтримуючи то одного, то іншого. Вісім годин безперервного хаосу завершуються рівним розподілом голосів за кандидатури і спірним рішенням перенести чергове пленарне засідання на 4 грудня 2015 року.

Фракція Всеукраїнського об'єднання «Свобода» зразково відвідує засідання в повному складі і відкрито показує свою позицію, закликаючи колег наслідувати приклад націоналістів. ВО «Свобода» послідовно дотримується прийнятих рішень та не бере участи в нечесній боротьбі. Свободівці не брали участь у сутичках біля трибуни, голосували за продовження роботи і до останнього залишалися в сесійній залі, марно сподіваючись на поновлення пленарного засідання.

«Ситуація з обранням голови обласної ради склалася наступним чином: депутати від «Солідарності» наслідують схему голосування «регіоналів», кілька фракцій дивним чином не можуть визначитися між тим, хто свій, а хто – чужий і лише частина свідомих обранців намагаються працювати одностайно, послідовно дотримуючись узгоджених рішень», – зазначив лідер фракції ВО «Свобода» в Полтавській обласній раді Анатолій Ханко.

Систематичне порушення регламенту, оприлюднення рішень лічильної комісії без підписання протоколів, голосування картками, коли складно порахувати не тільки «за» чи «проти», але й присутність депутатів у залі, замість включення системи комп'ютерного голосування, - ось неповний перелік спрямованого саботажу пленарної роботи «певною групою» народних обранців. А ще особливого дисбалансу в процес додають заздалегідь визначені «громадські активісти», котрі намагаються вплинути на прийняття рішень обласних депутатів (вже обраних більшою частиною громадян!).

Таким чином, ми є свідками цілеспрямованого саботажу роботи головного органу представницької влади Полтавщини. Напередодні зими, незадовго до граничного терміну прийняття бюджету Полтавської области, через намагання провладних партій за будь-яку ціну проштовхнути як не одного, так иншого кандидата, обласна рада досі не працює. Фракція ВО «Свобода» висловлює категоричну незгоду з такими методами роботи.

Нагадуємо, що перше зібрання обласних депутатів 20 листопада 2015 року завершилося невдалим голосуванням за голову облради й було перенесене.

ІА "Вголос": НОВИНИ