Відповідний запит він озвучив сьогодні на сесії Львівської міської ради, інформує кореспондент «Вголосу».

«Як відомо, в проекті бюджету розвитку міста Львова на 2016 рік передбачено кошти на будівництво велодоріжок у розмірі 10 млн грн, зокрема на вул. Городоцькій  від вул. Чернівецької до вул. Ряшівської, на вул. Княгині Ольги вул. Академіка А. Сахарова, від вул. Варшавської до смт Брюховичі, у мікрорайоні Рясне та на території РЛП «Знесіння».

Натомість до мене неодноразово зверталися користувачі велосипедного транспорту в місті щодо численних фактів неякісно проведених робіт із будівництва велодоріжок, серед яких – нерівність покриття, суттєве пошкодження покриття в межах гарантійного строку, непропорційне використання зони для велосипедиста та пішохода, наявність перешкод на шляху велодоріжок у вигляді тимчасових споруд», – каже депутат.

Відтак він просить вжити заходів для перевірки фактів використання коштів міського бюджету м. Львова на будівництво велодоріжок, зокрема в частині виконання зобов’язань підрядників із гарантійного ремонту недоліків. За наслідками проведеної перевірки вжити заходів з притягнення до відповідальності осіб, з вини яких допущено виконання робіт із будівництва велодоріжок із покриттям неналежної якості та розтрату бюджетних коштів

А також забезпечити якісне виконання робіт з будівництва велодоріжок у Львові із врахуванням потреб усіх учасників дорожнього руху та раціонального використання бюджетних коштів.

Зокрема, йдеться про велодоріжки на вул. Городоцькій, Коперника, Липинського та інших.

ІА "Вголос": НОВИНИ