Сьогодні, 23 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати семи фракцій висунули спільну вимогу скасувати підвищення тарифів за проїзд у міському електротранспорті, які підвищили з 15 січня.

«Позиція депутатів ЛМР – однозначна. Сьогодні для жителів міста не є обґрунтованою вартість ані 5, ані 7 гривень. Тому ми вимагаємо скасувати підняття ціни на проїзд в електротранспорті міста Львова та знизити тарифи до попередньої вартості», - йдеться у спільній заяві.

Керівник фракції ВО “Свобода” Маркіян Лопачак додає, що таке підвищення тарифів є недоцільним, бо у місті досі не запровадили електронний квиток, не провели чіткого обліку коштів та пасажиропотоку:

«Електротранспортом переважно користуються незахищені категорії населення і більшість українських міст сприяє тому, щоб допомогти спростити життя таким людям. Натомість Львівська міська рада робить усе навпаки. Незважаючи на обіцянки мера Андрія Садового підвищити проїзд в електротранспорті тільки після того, як буде введено електронний квиток, виконком у ручному режимі прийняв це необгрунтоване рішення!», - заявив очільник фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Маркіян Лопачак.

ІА "Вголос": НОВИНИ