Про це 6 листопада 2014 року, коментуючи голослівну заяву Ганни Гопко, повідомив керівник Юридичного управління ВО «Свобода», народний депутат України Олег Бондарчук.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» закликає кандидатку спростувати цю відверту брехню. В інакшому разі захисту честі, гідності й ділової репутації «Свобода» домагатиметься в судовому порядку.

Націоналіст зазначив, що кожна людина, яка йде в політику, має усвідомлювати всю відповідальність, перед якою постає.

«Ганна Гопко у першу чергу мала би вказати імена тих депутатів, які, на її переконання, мають паспорти іншої держави, а також назвати помічницю депутата Европарламенту, яка  буцімто повідомила їй цю інформацію. Якщо пані Гопко вирішила стати політиком, то вона має бути відповідальною за кожне сказане слово. Але насправді такі закиди свідчать, що вона цього іще зовсім не усвідомила. Не можна кидатися порожніми словами, коли претендуєш представляти громаду в найвищому законодавчому органі держави», – зазначив Олег Бондарчук.

Водночас націоналіст наголосив, що фракція ВО «Свобода» в чинному парламенті – мабуть, чи не єдина, жоден депутат якої ніколи не мав подвійного громадянства.

«ВО «Свобода» вимагає від Ганни Гопко спростування брехливої інформації, а також публічного вибачення перед нашою політичною силою. У разі, якщо цього не відбудеться, ми залишаємо за собою право позиватися до суду з приводу захисту чести, гідности та ділової репутації», – заявив свободівець.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ