Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Цими законопроектами виключають пиво із переліку алкогольних напоїв та знімають обмеження на місця його продажу.

Як заявив 30 червня 2015 року під час брифінгу в кулуарах парламенту народний депутат-«свободівець», голова міжфракційного об'єднання у ВРУ «За тверезе майбутнє» Михайло Головко, це результат алкогольного лобі в парламенті та уряді.

За його словами, в умовах, коли наша держава посідає одне з перших місць за вживанням алкоголю, це просто призводить до винищування народу. Він закликав усіх «притомних парламентаріїв стати на заваді проштовхування цієї ініціативи у Верховній Раді».

«Понад два роки в парламенті ми домагалися того, щоб урешті-решт приєднати пиво до алкогольних виробів. Із завтрашнього дня відповідний закон набуває чинності – пиво нарешті буде прирівняно до алкоголю і до його продажу буде поставлено такі ж вимоги, як і до інших алкогольних продуктів. Ідеться насамперед про обмеження продажу, заборону розпивання на вулиці, обмеження реклами та ще про низку обмежень, які, на жаль, до цього часу не було застосовано.

Однак тепер пивні лобісти намагаються скасувати всі ці вимоги та виключити пиво із переліку алкогольних напоїв. Ми не повинні закривати очі на це, адже ситуація зі спиванням нації в нашій державі дуже жахлива. На жаль, ми посідаємо перше місце із вживання алкоголю підлітками, і це ганьба для нас. Адже масове спивання молоді говорить про те, що Україна фактично не має перспективи. Окрім того, ми входимо в трійку лідерів щодо загальної кількості вживання алкоголю на душу населення – це більше ніж 16 літрів. І це без урахування самогону, який не фіксують. Відповідно, ми посідаємо перші місця з кількості споживання алкоголю на душу населення. ООН стверджує: якщо в нації вживають більше ніж вісім літрів – це вже говорить про незворотній процес згасання і вимирання нації, тобто фактично її повне спивання. Тому депутати в парламенті мають робити все для того, щоби захищати від доступності алкоголю народ, а особливо нашу молодь. А ви знаєте, що саме пиво було найдоступнішим виробом – його можна було продавати будь-де, включаючи навіть магазини в школах і садочках, бо не було обмежень у продажу. Ганьба таким депутатам і пивній мафії, яка в парламенті просовує такі цинічні закони, що дають змогу розповсюджувати пиво будь-де.

Я закликаю всіх інших небайдужих депутатів спільно не дозволити проштовхнути законопроекти №№2971 і 2971/1. Всіх депутатів, які голосуватимуть за цей закон, вважатиму лобістами пивної і алкогольної мафії, які споюють і знищують нашу державу!» – заявив Михайло Головко.

ІА "Вголос": НОВИНИ