У четвер, 18 лютого, народний депутат України від ВО «Свобода» Оксана Савчук зареєструвала законопроект №5093 «Про деокупацію (формула Свободи)».

Про це на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук« повідомив лідер націоналістів Олег Тягнибок.

Автором відповідного законопроекту разом з Оксаною Савчук став сам Олег Тягнибок, екснардепи Андрій Мохник, Олексій Кайда та Юрій Сиротюк, а також Юрій Олійник і Ольга Альберт.

»Мінський процес — це шлях до капітуляції. Він виявився зовсім неефективним і навіть шкідливим для національних інтересів України. Так звані перемовини в «нормандському форматі» повністю себе дискредитували. Як в аспекті української позиції, так і в ролі посередників з держав Європейського Союзу. Завдяки цим процесам, Московія, яка є ініціатором і безпосереднім учасником війни, запозиціонувалася як «посередник» і «миротворець», а паралельно — почала легалізовувати своїх найманців з фейкових «ЛНР»/«ДНР», роблячи їх сторонами перемовин.

Про Крим — забули. ПАРЄ регулярно робить спроби обмежити санкції, накладені на РФ, а Німеччина вживає зусиль до реанімації проекту газогону «Північний потік-2». Чим далі, тим агресивніше, починаючи з 2016 року, Україні нав‘язують так звану «формулу Штайнмаєра». Змушують до добровільної капітуляції...

Говорити про це можна довго. А відповісти? Нічим. Бо ні минула, ні теперішня влади за 7 років війни так і не сформували чіткого алгоритму деокупації, над досягненням якого мала би працювати вся Українська держава. Ніхто не розробив реального сценарію забезпечення миру на українських умовах, який передбачив би досягнення двох головних цілей. По-перше, визволення окупованих територій та встановлення повномасштабного військово-політичного контролю над ними. По-друге — реінтеграції місцевого населення.

Тому «Свобода» на основі своєї партійної програми (Програми захисту українців) розробила законопроект «Про деокупацію (формула Свободи)» і сьогодні вранці народний депутат Оксана Савчук зареєструвала його у Верховній Раді", - пояснив Олег Тягнибок.

Законопроект вже доступний на сайті Верховної Ради України, однак без тексту та пояснювальної записки. Водночас текст можна прочитати на «Фейсбук»-сторінці Олега Тягнибока.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ