Як повідомляє прес-служба ВО «Свобода», Михайло Владика як «свободівець» і патріот свого краю відразу заявив, що за жодних обставин не зніматиме кандидатуру з перегонів і продовжить політичну агітацію за себе та інших кандидатів від ВО «Свобода», які балотуються в місцеві ради.

Не отримавши можливості зняти Михайла Владику з виборів чи перешкодити йому в проведенні передвиборної агітації, влада вирішила помститися за цю його принципову позицію в найбільш підлий спосіб.

Зокрема, 21 жовтня після 14 років роботи із займаної посади в Залозецькому відділенні «Ощадбанку» було звільнено дружину Михайла Владики Наталію Владику. Причину звільнення зазначено у відповідному наказі нещодавно призначеного директора – «у зв'язку з втратою довіри». Цього самого дня із Залозецького відділення «Ощадбанку» було звільнено колегу Наталії Владики Наталію Мощун, яка також там працювала 12 років, а на цих виборах була висунута кандидатом до районної ради від ВО «Свобода». Причина звільнення Наталії Мощун така сама – «у зв'язку з втратою довіри».

Керівництво Зборівської районної організації ВО «Свобода» вважає такі дії керівництва державного банку «Ощадбанк» щодо своїх працівників, які працюють у банку вже понад 12 і 14 років відповідно, політично мотивованими.

«Сам факт приналежності до ВО «Свобода», факт балотування від ВО «Свобода» до місцевих рад став причиною звільнення із займаних посад з формулюванням, що не витримує жодної критики, – «у зв'язку з втратою довіри». Якби громадяни нашої держави мали можливість звільняти політиків з таким самим формулюванням – «у зв'язку з втратою довіри», то «уряд камікадзе» вже давно був би без роботи. Проте народ такої можливості не має, а от «Ощадбанк», яким керує «народофронтівець» Пишний, вирішив помститися звільненням людям, приналежним до ВО «Свобода», саме через їхні погляди», – зазначив очільник Зборівської районної організації ВО «Свобода» Сергій Демчишин.

Націоналісти вимагають припинити тиск на кандидатів від ВО «Свобода» на виборах 25 жовтня, а від керівництва державного банку «Ощадбанк» – покарати винних у незаконному звільненні Наталії Владики та Наталії Мошун та відновити їх на роботі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ