Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Як зазначено в повідомленні, у Дніпрі всі дільниці округу №27 відкрилися вчасно. Водночас біля входу до кожної дільниці помічено осіб, які роздають виборцям квитки в кіно від провладної самовисуванки Тетяни Ричкової.

У Гадяцькому районі Полтавської області (округу №151) зафіксовано факт голосування великої кількості виборців удома. Так, на дільниці №530050 із 263 людей у списку вдома голосують 53. №530052 – із 662 людей у списку 51 голосує вдома, №530061 – зі 180 людей у списку 42 голосують вдома.

На Луганщині в 114-му виборчому окрузі працюють не всі виборчі дільниці. Зокрема, в селі Червоний Жовтень Станично-Луганського району виборча дільниця не змогла провести ранкового засідання через те, що на туди прийшли четверо невідомих, які назвалися членами ДВК, натомість відповідних посвідчень вони не мали.

Окрім того, на багатьох дільницях уночі та зранку відбуваються спроби замінити членів ДВК за підробленими довіреностями різних політичних сил.

«На Луганщині насправді немає ніяких виборів, адже вибори – це обрання найближчої для виборця політичної програми. Натомість тут протягом усієї кампанії відбувалося змагання брудних виборчих технологій. До слова, вони продовжуються і сьогодні, бо в Новопсковському районі невідомі нині поширюють листівку з повідомленням про смерть одного з кандидатів. Мабуть, різноманітним «шаховим» не дають спокою лаври нардепа Іоффе, що вже використовував подібну технологію на виборах у 2014 році», – прокоментував початок голосування кандидат у народні депутати України у 114-му окрузі Ігор Швайка.

Окрім того, «свободівець» наголосив на тому, що останніми днями в усі районні центри виборчого округу приїхала велика кількість молодиків спортивної статури. «Сьогодні ви не впізнаєте ані Біловодськ, ані Новопсков, ані Марківку. На вибори завезено купу молодиків спортивної статури і щось їхні обличчя мені нагадують тих, кого ми бачили свого часу в Маріїнському парку. Це свідчить про те, що спокійними вибори на Луганщині не будуть. На превеликий жаль, правоохоронні органи не можуть, або не хочуть брати ситуацію під контроль», – наголосив Ігор Швайка.

У виборчому окрузі №85 на Прикарпатті всі 166 дільниць відкрилися вчасно. Надзвичайних подій, які могли б перешкоджати проведенню голосування, наразі не видно. Водночас на одній із виборчих дільниць на Рогатинщині (дільниця 260588 с. Підгороддя) виникли певні проблеми з реєстрацією спостерігача від ВО «Свобода», однак непорозуміння було швидко вирішено.

Усі повідомлення з округів публікують на офіційному сайті об’єднання за посиланням: http://svoboda.org.ua/news/events/00109655/  

ІА "Вголос": НОВИНИ