Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Депутат від ВО «Свобода» Ольга Шайдулліна наголосила, що фракція не підтримає Перспективні плани, зокрема стосовно Бродівського району.

«Я тримаю в руках звернення сільських голів, депутатів сільських рад Бродівського району, які протестують проти нав’язаного адміністрацією об’єднання. Під час формування Перспективних планів районів не було проведено широкого громадського обговорення. Хоча адміністрація запевняє, що скрізь відбулися громадські слухання, насправді їх не було. Як і не було рішень сесій сільських, селищних, районних рад як представників волі громади щодо погодження перспективних планів. Немає належного обґрунтування доцільності формування об’єднаних громад», - наголосила депутат.  

Свободівці наголошують на відповідальності обласної державної адміністрації і депутатської більшості обласної ради за наслідки децентралізації в області. 

«Якщо в селах будуть закриватися школи, лікарні, скорочуватися працівники, не буде коштів на опалення, не буде  транспортного сполучення з адміністративним центром, то відповідальність  за цю катастрофу буде на сумлінні тих, хто ухвалював рішення», - заявляють депутати.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ