Як зазначила Ольга Шайдулліна, у Львівській обласній раді вже склалася «ганебна тенденція порушення законодавства при розподілі бюджетних коштів, зокрема при внесенні змін до показників обласного бюджету».

«Порушується Закон України «Про доступ до публічної інформації» та інші закони. Фракція ВО «Свобода» неодноразово зверталася до керівництва обласної ради з вимогою припинити порушення законодавства, проте реакції немає й досі. Ось лише деякі факти, які свідчать про нехтування законами. 26 квітня 2016 року на сесії обласної ради розподілено 32,8 млн грн. від перевиконання дохідної частини обласного бюджету, 31 травня 2016 року розподілено 19,8 млн грн., 13 вересня 2016 року розподілено 59,9 млн грн.. 20 жовтня 2016 року на засіданні комісії обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку було погоджено розподіл коштів на суму понад 52,4 млн грн. від перевиконання дохідної частини обласного бюджету. Проекти рішень в жодному випадку не оприлюднено. А це загалом понад 150 мільйонів гривень!

Ми вважаємо, що такі методи роботи створюють передумови для нецільового використання коштів. В каламутній воді легше рибку ловити?» - зазначила у своєму виступі депутат.      

Голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич закликав депутатську більшість забезпечити прозорий розгляд питань на комісіях. «І не тільки для депутатів обласної ради, а й для громадськості. Це дуже просто зробити: забезпечити відеотрансляцію в інтернеті. Хай люди бачать, що відбувається на засіданнях комісій, як ділять кошти вночі, кому і скільки дають», - наголосив Олег Панькевич.

ІА "Вголос": НОВИНИ