На Хмельниччині помічника священника УПЦ МП Ігоря Слободяна судили за побиття армійця, під час служби у храмі.

Про вирок суду повідомили журналісти Суспільного.

Священнослужителя визнали винним та призначили йому покарання — півтора року пробаційного нагляду, та зобов’язав виплатити потерпілому майже 90 тис. грн компенсації. 

Бійка в храмі УПЦ МП сталася у Хмельницькому 2 квітня 2023 року, відео очевидці поширили у соцмережах. Під час сутички Артур Ананьєв, який тоді був звільнений із ЗСУ, бо отримав закриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку. Після розголосу священнослужителі храму заявили, що ексвійськовий намагався зірвати богослужіння та спровокувати конфлікт. Один зі священників навіть написав у поліцію заяву про напад.

Попри це, розглянувши всі матеріали справи, суддя Хмельницького міськрайонного суду Володимир Навроцький визнав помічника священника винним у побитті Артура Ананьєва. Ігоря Слободяна засудили до півтора року пробаційного нагляду. Це зобов'язує обвинуваченого повідомляти орган з питань пробації про зміни в роботі й навчанні, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, а також виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою подолання агресивної поведінки.

Крім того, Ігоря Слободяна зобов’язали виплатити військовослужбовцю 87,9 тис. грн. З них 37,9 тис. грн — це відшкодування витрат потерпілого на лікування, а решта 50 тис. грн — компенсація за моральну шкоду.

ІА "Вголос": НОВИНИ