Про це «Вголосу» повідомила авторка проекту Катерина Широкопояс.

«Наша знімальна група мала чіткі і конкретні запитання до настоятеля Храму Московського Патріархату у м. Броди, а саме: чому попри висновки Держархбудінспекції у Львівській області щодо незаконності будівництва цієї культової споруди, будівництво триває, натомість за декілька метрів від будівлі церкви священик збудував власний маєток. На що, як видно на відео, прихожани церкви агресивно, з криками та лайкою кидались на камеру, журналіста, оператора, всіляко перешкоджали нашій роботі, штовхали мене зі сходів, а потім і взагалі кидали на браму церкви. Пізніше вони закрились на території церкви, а батюшка банально втік, кричучи, що це його приватна територія, а гроші йому висилає мама, яка на заробітках в Італії», - зазначила журналістка.

Нагадаємо, проект «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА з березня 2017 року. Подивитись програми можна на сайті телеканалу.

 

Раніше «Вголос» уже писав, що епопея під назвою «незаконно побудувати церкву Московського патріархату» в м. Броди, що на Львівщині, триває уже близько десяти років. А почалося все з того, що у місті, розташованому на північному сході Львівської області, з чисельністю населення близько 24 тисячі осіб, знайшлося шестеро людей, які вирішили, що їм вкрай потрібна «канонічна» церква – звичайно, що Московського патріархату. Сказано – зроблено. У 1996 році в Бродах офіційно зареєстрували «московську» паству, а у 1997 році з Тернопільщини у Броди перевели священика Ярослава Огерука. Спочатку відправляли службу в приватній квартирі, потім – у вагончику, а далі «канонічні» без жодних документів звели собі храм просто біля місцевої військової частини.

Детальніше читайте у статті: Як на Львівщині попи воюють за «рускій мір»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ