В Україні на Святвечір традиційно готують 12 страв.
ІА Вголос пропонує вам добірку, що саме варто поставити на стіл у цей день.
Кутя - це традиційна страва
У Святвечір на столі обов'язково повинна бути кутя, оскільки - це традиційна українська страва. Кутю готують по-різному. Все залежить від регіону. ІА Вголос вже раніше публікував рецепт куті із родзинками, медом та курагою від Євгена Клопотенка. Його ви можете переглянути тут.Кутя - традиційна українська страва
Узвар
На святковому столі також обов'язково повинен бути узвар. Його готують із сушених яблук із додаванням меду чи цукру.Узвар повинен бути на Святвечір
Рецепт узвару: як приготувати
Вареники
Також на Святвечір прийнято готувати вареники - із картоплею чи капустою. Ця страва символізує ситість та багатство.Вареники з капустою: рецепт
Голубці
Серед 12 страв на Святвечір повинні бути і пісні голубці. Вони символізують мир, стабільність та силу.Пісні голубці: відеорецепт
Тушена капуста з грибами
На Святвечір також потрібно готувати і тушену капусту із грибами. Ця страва символізує єднання.Тушена капуста із грибами: рецепт
Грибна юшка або борщ із вушками
Традиційно на святковому столі ця страва повинна бути. Вона смачна та корисна. Якщо ж ви більше любите борщ, то його можна приготувати замість юшкиБорщ з вушками: рецепт
Оселедець з цибулею
До святкового столу 6 січня прийнято подавати оселедець із цибулею, оскільки риба - це символ християнства.Оселедець потрібно подавати на Святвечір
Запечена риба
Доречною на святковому столі буде і запечена риба.Запечена риба на Святвечір: рецепт
Пампушки
Пампухи на святковому столі вважаються символом достатку та солодкого життя.Як приготувати пампухи: відеорецепт
Мариновані гриби
Також на святвечір додайте до свого столу мариновані гриби.Грибна підлива
Її варто приготувати, щоб додавати до голубців чи ж вареників.Грибна підлива: рецепт
Салат із квасолі
Інгредієнти:300 г білої квасолі, 3 столові ложки рослинної олії, 1 цибулина, 1 солодкий болгарський перець, 4 дольки часнику, сіль, томат-паста, оцет за смаком.
Приготування:
Відварити до м’якості в невеликій кількості води (до повного її випарювання) підготовлену й замочену на ніч квасолю. У ще теплу квасолю влити рослинну олію. Додати потовчений із сіллю часник, натерту на дрібній тертці цибулю, дрібно нарізаний перець, томат-пасту й оцет за смаком.
ІА "Вголос": НОВИНИ