Інструктори Сил спеціальних операцій навчалися в рамках кваліфікаційного курсу, який тривав 6 місяців, відповідно до програми Об’єднаної багатонаціональної групи (США, Литва, Латвія, Естонія) з підготовки — «Україна» (JMTG-U).

«Це важливий крок у побудові загальної архітектури вітчизняного війська такого роду сил, як Сили спеціальних операцій. Сьогоднішні випускники - основа Сил спеціальних операцій, це інструктори, які готуватимуть і навчатимуть майбутніх професіоналів ССпО. Ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб Сили спеціальних операцій стали хірургічно заточеним постійно готовим інструментом для протидії у гібридній війні, яка триває на сході України», – наголосив командувач Сил спеціальних операцій, генерал-майор Ігор Луньов.

Крім того, Луньов зазначив, що керівництво ЗСУ цьогоріч максимально зосередило виділення фінансових ресурсів для Сил спеціальних операцій Збройних сил України. До кінця цього місяця буде відкрито власний, сучасний навчально-тренувальний центр Сил спеціальних операцій.

ІА "Вголос": НОВИНИ