Син колишнього віце-президента та конкурента Трампа на президентських виборах США Джо Байдена Хантер Байден вирішив залишити посаду в керуючій компанії фонду прямих інвестицій, підтримуваного держструктурами КНР, щоб не давати приводу для звинувачень щодо конфлікту інтересів.

Про це повідомляє Українська правда.

За словами адвоката Байдена, Хантер не отримав жодних прибутків під час перебування у раді директорів компанії BHR. Водночас має намір піти у відставку з ради директорів компанії до 31 жовтня 2019 року.

Він також відмовляється працювати в будь-якій іноземній компанії та не входитиме в правління іноземних компаній, якщо його батька буде обрано президентом.

Адвокат також прокоментував роботу Хантера Байдена у раді директорів української енергетичної компанії Burisma.

«Хантер приєднався до ради як невиконавчий директор, тобто він був незалежним членом правління, а не членом управлінської команди. Хантер ніколи не відповідав за юридичні справи компанії. Як і всі директори Burisma, Хантер отримав компенсацію за свою роботу», - сказав захист.

Зазначається, що Хантер Байден залишив посаду в Burisma у квітні 2019 року. Незважаючи на ретельну перевірку, жоден з правоохоронних органів, ані вітчизняних, ані іноземних, не стверджував, що Хантер здійснював правопорушення в будь-який момент протягом свого п'ятирічного терміну.

Нагадаємо, 10 жовтня у Сполучених Штатах Америки затримали двох громадян Ігоря Фурмана і Льва Парнаса, яких підозрюють у допомозі адвокату Дональда Трампа щодо українських справ.

ІА "Вголос": НОВИНИ