Син президента США Дональд Трамп-молодший закликав зняти американського посла США в Україні Марі Йованович з посади після її критичних зауважень на адресу Білого дому.

Про це пише «Обозреватель».

«Нам потрібно більше Річардів Гренеллів і менше цих блазнів серед послів», – написав син президента США в Twitter.

Відзначимо, що Річард Греннел - посол США в Німеччині. Він відомий тим, що жорстко слідує курсу адміністрації Трампа.

Трамп-молодший супроводжував свій твіт посиланням на статтю американського консервативного видання DailyWire під назвою «Заклики до заміни американського посла часів Обами в Україні посилюються».

Відзначимо, що в п'ятницю, 22 березня, телеканал Fox News оприлюднив лист конгресмена Піта Сешнс, спрямований в травні 2018 року державному секретарю Майку Помпео. У ньому конгресмен заявив, що Йованович в Україні критикує Трампа і його рішення, «презирливо ставиться» до адміністрації та заявляє про наближаючийся імпічмент президента.

«Прошу вас розглянути питання про припинення її повноважень і як можна швидше знайти їй заміну», – написав Сешнс.

Як пише видання з посиланням на джерело в Білому домі, президент Трамп більше року намагається зняти Йованович з посади, але посол все ще залишається на місці. Причини невдач Трампа джерело не озвучило.

"Президент Трамп намагається прибрати цей пережиток Обами з її посади в Україні більше року. Він кілька разів вимагав її звільнення, але вона все ще залишається ", – розповів він.

Марі Йованович була призначена послом США в Україні в серпні 2016 року за президентства Барака Обами.

ІА "Вголос": НОВИНИ