Ексочільник Львівської ОДА, нардеп від «Європейської солідарності» Олег Синютка звернувся до влади Львова та Львівської області із закликом вживати превентивні заходи для унеможливлення поширення коронавірусу.

Про це Синютка сказав в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів».

«Ситуація є надзвичайно серйозною, адже, за оцінками міжнародних фахівців, Україна перебуває аж на 94 місці зі 195 країн по готовності до таких викликів», - зазначив Олег Синютка.

Нардеп наголосив, що нинішня центральна влада є неспроможною відповідати на виклики, тож вирішення проблем на себе повинна брати місцева влада:

«За свій час перебування у Львові я бачив два піки захворювань. Перший - епідемія свинячого грипу, коли на Львівщині було близько 100 летальних випадків. І другий - рівно рік тому, коли було масове поширення кору. Тоді дії, які виконувала влада на Львівщині, були визнані на рівні Мінохорони здоров'я як найбільш ефективні. Тоді влада була готовою відповідати на виклики, які з'являлася. А зараз ми бачимо безпомічність влади. Тому доводиться звертатися до місцевої влади - і міського голови, і керівництва обласної адміністрації: шановні друзі, в нинішніх умовах Китай - не так далеко, нам потрібно застосовувати превентивні заходи. Не можна бездіяти».

«Ще одна проблема на цьому тлі - оприлюднена переписка нібито заступника міністра охорони здоров'я. У цій переписці йдеться про те, що »будучи у міністерстві, можна і собі, і дітям, і внукам заробити«. Пам'ятаємо, як один із прем'єр-міністрів на тлі великої загрози почала завозити в Україну непотрібні ліки. Це буде велике зло, великий гріх і велика кримінальна відповідальність, якщо і сьогоднішня влада використає загрозу епідемії для власного збагачення», - додав Олег Синютка.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ