Народний депутат України від «Європейської солідарності», кандидат у мери Львова Олег Синютка закликав центральну владу відмовитися від ідеї впровадження «карантину вихідного дня». Натомість політик закликав виділити кошти з бюджету на закупівлю необхідної кількості тестів та розгорнути додаткові ліжка у медичних закладах.

Про це Синютка сказав у прямому ефірі «Народного толк-шоу».

«Ми маємо чітко розуміти, що відбувається в країні і що відбувається у Львові. Давайте чесно скажемо: є загроза коронавірусу. Сьогодні це - проблема №1 для кожної людини. Але давайте дамо собі відповідь на запитання: а що зробила влада за понад пів року, щоб сьогодні це не було загрозою? Ще в січні стояло два питання. Перше - тестування. Друге - підготовка лікувальних закладів. І влада їх провалила.

Лікарні України - переповнені. Лікарні Львова - переповнені. Людина, яка отримала позитивний тест на коронавірус, просто не може потрапити у лікарню. До мене, як до народного депутата, щодня звертаються люди з проханням допомогти потрапити у лікарню. І єдині, кому сьогодні треба віддати шану, перед ким треба схилити голову - це наші лікарі. Бо ці люди кожного дня ідуть на роботу, як на війну. Працюють у неймовірно складних умовах. Вони захищають не тільки себе, а й всіх довкола. І влада, замість того, щоб виділити кошти на тестування, розгорнути додаткові ліжка, виганяють лікарів спочатку з дитячої поліклініки, а потім з медичного училища. На Чупрники, Свінціцького, Бой-Желенського - порожні приміщення! Чому ви їх не використовуєте? Чому ви такі бездарні? Чому не робите тих заходів, які потрібні людям?» - зазначив Синютка.

Також нардеп заявив, що своїми «ноу-хау» влада намагається знищити малий і середній бізнес:

«Вигадали »карантин вихідного дня«... Ви розумієте, вірус в Україні дивної мутації. Не вражає ресторан »Велюр«, не має нічого спільного з епіцентром, а тепер ще й починає лютувати винятково у вихідні. Ну, так не можна. Влада хоче знищити малий і середній бізнес, бо це вільні люди, які своєю працею зароблять собі на життя. Так робили комуністи, вони також знищували людей, які могли самі собі дати раду. Словом, так званий »карантин вихідного дня« не має нічого спільного з боротьбою із коронавірусом. В п'ятницю в ресторанах і торгових центрах коронавірусу нема, а в суботу він з'являється? Це просто ще одна атака, яку затіяла влада. Атака зокрема проти церков, нашої християнської релігії. Тому я хочу звернутися до центральної влади: одумайтесь! Виділяйте гроші на тестування і розгротайте ліжка! І лікарі, і прості українці будуть вам вдячні!»

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ