Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на джерело в уряді США, знайоме з ситуацією.

За словами співрозмовника телеканалу, ізраїльтяни випустили кілька ракет по цілях в прибережній сирійської провінції Латакія, зайнятої російськими військовими, в тому числі авіацією. У спробі завдати удару проти ізраїльтян сірійці відкрили широкомасштабний зенітний вогонь, і російський літак був уражений.

США дізналися про цей інцидент, оскільки сирійські сили передали повідомлення про надзвичайну подію на міжнародній частоті. Потім американська сторона отримала пряме повідомлення від іншої країни про тип літака і обставин інциденту. Чиновник не став називати цю країну, але цілком імовірно, що Росія - єдина країна, яка точно знає, який тип літака був збитий, передбачає CNN.

Також американський чиновник сказав, що літак був збитий протиповітряної системою, яку росіяни продали сирійцям кілька років тому. Сирійська мережу ППО в Західній Сирії дуже густо заселена зенітними ракетними та радіолокаційними системами.

Інший американський чиновник підтвердив, що Ізраїль несе відповідальність за ракетні удари по цілях у Сирії. Прес-секретар Пентагону сказав CNN, що ракети були випущені американськими військовими, але не сказав, тому, хто стоїть за ударами. Представник ізраїльських сил оборони відмовився коментувати повідомлення.

ІА "Вголос": НОВИНИ