Голова парламентського підкомітету з питань залізничного транспорту та нардеп від провладної фракції «Слуги народу» Олександр Скічко заявив, що невирішення проблем  «Укрзалізниці» може призвести до потужного соціального вибуху.

Про це він написав у Facebook.

Крім того, він зауважив, що це може призвести до непередбачуваних політичних наслідків.

За його словами, працівники «Укрзалізниці», які вийшли на протести під стіни міністерства, дали оцінку «нефаховості, неефективності й жадібності керівництва УЗ та Міністерства транспорту та інфраструктури України».

Скічко наголосив, що всі наслідки будуть на совісті правління, наглядової ради УЗ, керівництва Мінтрансу, усіх тих, хто виписує собі зарплати та премії по кількасот тисяч гривень на місяць, тоді як зарплата фахових працівників складає всього-на-всього 12 тисяч гривень.

Протестувальники заявили, що будуть влаштовувати пікети під стінами Міністерства транспорту та інфраструктури на постійній основі, якщо їхні вимоги не будуть виконані.

Варто зауважити, що головними вимогами учасників акції є підвищення зарплат працівникам робітничих професій та інженерно-технічному персоналу, захист соціальних та трудових прав колективу підприємства, відставка правління та наглядової ради УЗ.

Скічко нагадав, що комітет Верховної ради з питань транспорту та інфраструктури ще минулого місяця проголосував за недовіру правлінню «Укрзалізниці» та ініціював збір підписів за відставку міністра транспорту Владислава Криклія.

[media=85402,85404,85406,85408,85411,85413,85415]

Як писав «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ