Неочікувано для світових лідерів, заявлених для участі у саміті ООН щодо клімату, прибув на захід президент США Дональд Трамп.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на місцеві ЗМІ.

Неодноразово зазначалось, що Дональд Трамп скептично висловлювався про висновки більшості вчених щодо впливу діяльності людини на клімат і призупинив членство США в Паризькій угоді.

Однак президент США не втримався на саміті довго. Після двох виступів делегатів він покинув захід і вирушив на організовану адміністрацією США конференцію, присвячену релігійним свободам.

Значну увагу на саміті в Нью-Йорку привернув виступ 16-річної шведської активістки Грети Тунберг, яка заявила про недостатню усвідомленість світовими лідерами загрози глобального потепління. В кулуарах саміту Тунберг зустрілася з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш заявив, що необхідно до 2050 року домогтися нульового балансу викидів вуглекислого газу в світі. Поки таке зобов’язання взяли на себе 66 країн.

Як писав «Вголос», світові лідери близько 60 країн зустрінуться на кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку, щоб обговорити скорочення викидів вуглекислого газу.

ІА "Вголос": НОВИНИ