Депутати Львівської міської ради мають намір звернутися до правоохоронних органів у зв’язку з бездіяльністю міського голови Львова.

Таке рішення ухвалили члени депутатської комісії з фінансів та планування бюджету.

За словами голови комісії Наталії Шелестак, з 24 лютого депутати не беруть участі у бюджетному процесі міста. То ж вони хочуть знати як розподілявся бюджет, які зміни вносилися та куди скеровувалися кошти.

Якщо чиновники не нададуть такої інформації протягом семи днів з дня запиту, то депутати звертатимуться до правоохоронних органів.

Зокрема, депутатів цікавить, які суми були перераховані на поповнення статутних капіталів міських комунальних підприємств та як вони використовувалися.

«Керівник департаменту фінансів інформує мене, що бюджет виконується. Ми дуже добре виконуємо і перевиконуємо загальну частину бюджету. Але у нас є проблеми з бюджетом розвитку. І у нас немає розуміння, куди йдуть кошти, скеровані на поповнення статутних капіталів. Хоча ми зобов’язані реагувати на незрозумілі витрати», - каже Наталія Шелестак.  

Окремим звітом депутати хочуть дізнатися про всі виплати радникам та заступникам міського голови Львова за лютий, березень, квітень та травень: заробітна плата, премії, допомоги та заохочення.

Наталія Шелестак нагадала, що минулого року депутати обмежили нарахування премій Андрієві Садовому та його заступникам. І цю ухвалу ніхто не скасовував.

«Проте є інформація, що ця ухвала не виконується. Тому я хочу, щоби ми її перевірили», - повідомила депутатка.

Також депутати просять виконком надати всю інформацію про закупівлі, які здійснювали чиновники міськради за кошти міського бюджету.

«Якщо виконком закупив 24 лопати чи 35 тепловізорів, то мені не обов’язково знати куди їх передали. Але те, що вони закупили, це – не є військовою таємницею. Мене цікавить сума і кількість, щоби я розуміла що ця лопата не може коштувати дві чи вісім тисяч гривень», - говорить голова депутатської комісії з фінансів та планування бюджету.

Читайте також у «Вголосі»:

Як живуть українські науковці у Антарктиді на станції Академіка Вернадського.    

Як львівський режисер та актор став солдатом 80-ї ОДШБ

ІА "Вголос": НОВИНИ