9 грудня у львівському Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини відбулося  відкрите інклюзивне тренування з футболу для дітей з інвалідністю від міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation.

Ініціатива об’єднала учнів одразу чотирьох навчальних закладів Львова: СЗШ № 67, СЗШ № 68, ліцею «Надія» та ліцею № 21, де стартувала комплексна програма від Parimatch Foundation «Так, я можу!». У межах цієї програми Фонд надає підтримку дітям з інвалідністю та особливими освітніми потребами шляхом залучення їх до спорту.

У заході взяло участь понад 60 дітей. До них приєднались однолітки, а юні спортсменки з чирлідингу підтримали гравців своїм виступом. Усі діти змогли спробувати себе у різних видах спорту та отримали подарунки.

Програмна менеджерка Parimatch Foundation Катерина Сакевич зазначила, що важлива мета проведення регіональних заходів — це можливість  привертати увагу суспільства до питань інклюзії та необхідності безбар’єрного доступу до спорту всіх дітей. «Ми уже значно розширили географію міст, де діти можуть відвідувати інклюзивні тренування, і в кожному регіоні бачимо позитивні результати. Під час таких занять найважливіше — це можливість взаємодіяти з нормотиповими дітьми. В такому контакті наші благоотримувачі не лише поліпшують свій фізичний стан, а й розвиваються ментально, соціалізуються», — підкреслила Катерина Сакевич. 

Важливо зазначити, що тренування відвідали гравці одного із професійних футбольних клубів. Успіхи дітей викликали дуже теплу реакцію спортсменів. Футболісти наголосили, що підліткам дуже потрібні подібні тренування. Вони беруть приклад із футболістів, бачать їхні досягнення.  

Довідка про програму

«Так, я можу!» — комплексна програма, спрямована на підтримку дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами шляхом залучення їх до спорту. Наразі в межах ініціативи 500 дітей по всій країні на постійній основі займаються футболом, баскетболом, легкою атлетикою, греко-римською боротьбою, флорболом та чирлідингом. Інклюзивні групи працюють у 15 регіонах, а всі тренування  — безкоштовні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ