Завдяки перемозі збірної України з футболу над Швецією минулого тижня, вона вперше в історії потрапила до плей-офф. Її активно підтримували вболівальники львівської фан-зони.

Ще за дві години до матчу Україна-Швеція до фан-зони у Львові прибували вболівальники у національній символіці та синьо-жовтих футболках.

Підтримати збірну України також прибула співачка Юлія Думанська.

«Я отримала стільки драйву та емоцій, ніби я є одним з тих футболістів, який зараз вийде на поле захищати наше ім'я. Так, як у Львові, так не вболівають ніде», - поділилася враженнями вона.
У попередніх чотирьох матчах між Україною та Швецією, наша збірна тричі перемагала шведів. Востаннє Україна здобула перемогу 2012 року, за участі теперішнього тренера Андрія Шевченка.

Цього року матч також подарував масу емоцій. Завдяки удару Зінченка українці відкрили рахунок, але вже до кінця першого тайму шведи зрівняли рахунок.

У фан-зоні у перемогу збірної вірили всі: від колишніх гравців збірної, до львівських депутатів. У другому таймі жодна з команд не змогла забити і на вболівальників чекали два екстра-тайми. Проте на 121 хвилині Артем Довбик забиває переможний гол - 2:1.

В результаті перемоги Україна вийшла до 1/4 чемпіонату. У фан-зоні перемогу зустріли гучним святкуванням.

Збірна України, тим часом, відправилася до Риму для матчу з Англією. який відбудеться сьогодні, 3 липня.

Нагадаємо, на підтримку України висловилися президент Володимир Зеленський, Блаженніший Святослав та британське посольство.

ІА "Вголос": НОВИНИ