У Москві затримали в Москві «заступника глави» Криму Сергія Аксьонова Віталія Нахлупіна.

Про це повідомляє РБК із посиланням на два джерела, близьких до «керівництва» регіону, і співрозмовника в регіональному управлінні МВС.

Зокрема джерело в окупаційному владі Криму пов'язало затримання Нахлупіна зі ситуацією навколо дорожніх тендерів. «Віце-прем’єр» курирував дорожнє будівництво, а також відповідав за реалізацію федеральної цільової програми щодо будівництва доріг.

Офіційно затримання Нахлупіна силовики та нелегітимна влада Криму наразі не коментують.

Крім цього, у середу вранці, 17 жовтня, пройшли вилучення документації в комітеті конкурентної політики та службі автомобільних доріг Криму.

Також стало відомо, що обшуки за участі співробітників ФСБ проходять у «Кримській залізниці» і «Службі автодоріг Криму».

«Все оточив ОМОН», — сказало одне з джерел.

Крім цього, як повідомляється, вилучення документів відбулись і в «Крименерго».

Так званий прем'єр Криму Сергій Аксьонов підтвердив затримання свого заступника.

«Віце-прем'єр Віталій Нахлупін затриманий у Москві правоохоронними органами. Ведуться слідчі дії щодо посадових осіб і низки структур. Це Державні комітети дорожнього господарства та конкурентної політики Республіки Крим, Служба автомобільних доріг Республіки Крим, підприємства »Крименерго«, »Кримгазмережі", — написав він у Facebook.

"Органи влади надають усе необхідне сприяння правоохоронцям, надаються всі необхідні документи й інформація. Ми зацікавлені у встановленні істини", — додав Аксьонов.

Він зазначив, що це затримання результат "системної роботи, спрямованої на очищення влади, на безкомпромісну боротьбу з корупцією, яка розпочата в республіці" з його ініціативи.

ІА "Вголос": НОВИНИ