«Зараз я командир добровольчого батальйону в складі Національної Гвардії України, за посадою капітан Нацгвардії». Усі деталі читайте у нашому матеріалі спеціально для вас.

Уточнимо, що як доброволець Петро Кузик зараз є командиром добровольчого батальйону «Свобода», та за посадою капітан Нацгвардії.

Чому так сталось?

«Після того, як ми »попрацювали" на Баришівці, напрямок Бровари, отримали БР-ку (бойове розпорядження, - авт.): зайшли в Ірпінь, погнали москалів звідти, з Бучі. Гостомель, і, в принципі, коли там вже роботи не було, то ми прийняли рішення вступити до Нацгвардії та й приїхати сюди (місце не уточнюється, - авт.).

Згідно з інформацією співрозмовника (відео) зараз бійці тримають місто Сєвєродонецьк. Це один з найбільш небезпечних напрямків. Та настрій позитивний:

"Ми їм вчора трохи напіхали, то сьогодні трохи по тихіше вони себе поводять, а загалом, вони розпоясані, бо є проблєма, тут поки шо у них перевага в артилерії, коротка логістична площадка. (далі без уточнень), але їх тут особового складу, як гімна за сараєм і у них реальна перевага в артилерії і вони цим активно користуються", - ділиться секретами Кузик.

«Чесно кажучи, ми з нетерпінням чекаємо тих нових контрбатарейних систем (не уточнюється, - авт.). Як тільки наступить паритет в цьому артилерійському протистоянні, то ми цей курятник розженемо дуже швидко», - заявляє командир Петро.

Важливо розуміти, що навіть взяти інтерв'ю у командира видається не просто, адже постійно чути прильоти артилерійських снарядів. Врешті, довелось переміститись у безпечніше місце.

Дивіться неймовірне інтерв'ю з капітаном Нацгвардії, свободівцем Петром Кузиком:

Також Читайте на сторінках «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ