Політичний аналітик Ярослав Макітра розповів, чому, на його думку, Володимир Зеленський не бореться із корупцією в країні.

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».

«Володимир Зеленський прийшов на посаду президента, будучи людиною, не пов’язаною із політикою та цією системою. Він також не мав своєї команди, яка б працювала чи обіймала якісь посади раніше. Тому Зеленський почав брати до себе своїх знайомих людей із зовсім інших родів діяльності і втягувати їх у велику політику. Тут «крутяться» великі кошти і навіть при шаленому успіху в шоубізнесі, ці люди не могли заробляти такі гроші, які можуть отримати на корупційних схемах і на потоках. Таких грошей вони і близько не бачили. Тому, я вважаю, що у них 100% є певна спокуса. Окрім того, апарат, який працював роками до цього, відлагодив усі ці схеми і ці молоді люди можуть навіть не бачити корупції. Вони можуть бути впевненими, що все саме так і має працювати», - сказав Ярослав Макітра.

«Тому причин може бути дуже багато, але факт один: нічого не робиться задля реальної боротьби із корупцією. Можливо, Володимир Зеленський не до кінця розумів своєї мети приходу до президентської влади. До того ж, він не мав команди і кожен, кого він взяв у свій проект, сьогодні може вести себе по-різному. Те, що він не може контролювати усіх, є проблемою для нього, бо всі ці обставини також втягують його у такі історії, як була із орендою літака до Оману. Ми не знаємо, чи це було його рішення, чи йому хтось так підказав, але скандалу в результаті він не уникнув», - додав політичний аналітик.

«Саме тому, на мою думку, він змушений замовчувати свої «проколи». Також він старається не звертати увагу на випадки, коли учасники його команди опиняються у центрі корупційних скандалів. Тому «на виході» всі ці речі не мають системності і вони спричинили таку нерадісну ситуацію», - підкреслив він.

Читайте повну версію статті: «Таких грошей вони і близько не бачили»: чи бореться Зеленський з «розбійниками»?

ІА "Вголос": НОВИНИ