Харківське державне підприємство «Завод імені Малишева» виготовило танк «Оплот», замовлений держкомпанією «Укрспецекспорт».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу підприємства.

Зазначається, що на сьогодні бойова машина повністю готова для участі у військовому параді до 30-річчя Дня Незалежності України та найближчим часом буде відправлена до Києва.

Танк Оплот

«Таким чином, попри деякі упереджені заяви представників засобів масової інформації, малишевці вкотре довели спроможність якісного виконання контрактів для українського замовника та іноземного – як окремих деталей, двигунів та вузлів, так і повноцінної бойової машини», - заявили на заводі.

У подальшому зазначений танк братиме активну участь у презентаційних показах своїх бойових можливостей для потенційних замовників.

Довідково. 

Особливістю танка «Оплот» є наявність керованого озброєння, яке дозволяє вести вогонь з гармати керованою ракетою «Комбат» українського виробництва з лазерним наведенням і уражати цілі на відстанях до 5000 м.

Т-84 має комбіновану систему захисту, що включає в себе пасивну броню, вбудований динамічний захист і низку інших пристроїв захисту танка, оптимізованих проти сучасних засобів ураження танків і значно знижують уразливість танка від всіх видів протитанкових засобів. На передній частині корпусу і башти танка «Оплот» встановлений вбудований динамічний захист новітнього покоління типу «Ніж» вітчизняної розробки.

«Тандем» пасивної броні і вбудований динамічний захист забезпечують «Оплот» захист від найсучасніших протитанкових засобів. Для того, щоб ефективно протистояти високоточним засобам ураження противника, що використовують лазерну систему наведення, на танку також встановлений комплекс оптико-електронної протидії «Варта». Екіпаж і внутрішнє обладнання танка захищене спеціальною системою від впливу ядерної зброї, радіоактивного пилу, отруйних і бактеріологічних речовин. 

Танк має анти-радарне покриття. Крім того, башта танка оснащена гумовими щитками, звисаючими з передньої частини вежі, що знижують помітність «Оплоту» для радарів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ