Кабінет Міністрів України продовжив термін дії чинного покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії (ПСО) до 1 серпня 2021 року, а також зберіг діючу ціну на електроенергію для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/ кВт-год. Відповідну постанову оприлюднено на Урядовому порталі.

Зокрема, постановою від 29 червня 2021 р. № 659 внесено зміни до постанови Кабміну №483 від 5 червня 2019 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії».

Внесені зміни передбачають збереження чинної ціни на електроенергію для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год, а також продовження терміну дії чинного покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії (ПСО) до 1 серпня 2021 року.

Раніше Міністерство енергетики ініціювало продовження терміну дії чинного (ПСО) до 1 серпня, а також зверталось до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо необхідності термінового реагування.

Причиною цьому стала ситуацію на ринку електроенергії у травні-червні, яка спотворила можливості адекватного прогнозування моделі фінансово стабільної роботи для учасників ПСО, зокрема визначення точної суми коштів, що потребує ринок.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ