18-річна дівчина витратила на власні потреби 30 тисяч гривень. А для батька вигадала жахливу історію про вуличне пограбування

Про це повідомляє поліція Закарпаття.
 
Так, вчора, 31 липня, на лінію «102» надійшло повідомлення про скоєння грабежу у місті Свалява. 
 
18-річна заявниця розповіла, що до неї підійшов невідомий чоловік, вдарив в обличчя та забрав сумочку з готівкою у розмірі 30 тисяч гривень. Дівчина добре запам’ятала і детально описала зовнішність нападника.
 
Співробітники поліції розпочали розслідування у справі, опитали свідків, вивчили записи з камер відеоспостереження та в результаті встановили, що покази заявниці явно різняться з фактичними даними.
 
При повторному спілкуванні з дівчиною правоохоронці пред’явили їй ряд доказів, які повністю спростовують ту інформацію, яку вона надала поліцейським.
 
Після цього вона зізналася, що батько перерахував їй кошти у сумі 80 тисяч гривень, які вона розділила на три частини. Згодом одну з них вона витратила на власні потреби. 18-річна дівчина не знала як пояснити батькові свої дії і тому вигадала історію про нібито пограбування.
 
Слідчі кваліфікували дії фігурантки як свідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення і відкрили за цим фактом кримінальне провадження (ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України). Порушниці загрожує позбавлення волі на строк до двох років.
 
Читайте також у «Вголосі»: у Львові затримали прихильника руского міра. 
 
 

ІА "Вголос": НОВИНИ