Управління капітального будівництва Одеської міської ради 5 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «Ростдорстрой» капітальний ремонт Новоаркадійського колектору за 115,67 млн грн.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на систему «Прозорро».

У квітні 2017 року фірма виграла тендер щодо ремонту Новоаркадійського колектора на ділянці від вулиці Генуезької, 36 до кінцевого випуску за 49,60 млн грн. Після того, як у липні 2018 року ЗМІ показали відео фонтану брудної води посеред пляжу «Аркадія», проект скоригували та без торгів замовили «Ростдорстрою» додаткових непередбачених робіт із розробки скельного ґрунту, нагнітання золо-цементного розчину та замивання катакомб піском на 9,52 млн грн. Тоді місцева влада стверджувала, що проблема була в окремому зливовому колекторі діаметром 2 м, який не впорався з дощовою водою.

За нинішньою угодою, ця ж компанія до кінця 2020 року відремонтує Новоаркадійський колектор на іншій ділянці від вулиці Генуезької, 36 до провулку Шампанського, 11.

Отже, загалом капремонт Новоаркадійського колектору обійдеться у 174,66 млн грн.

Як і раніше, кошториси і підсумкова відомість ресурсів не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 116,53 млн грн.

Конкурентами були одеські ТОВ «Будвектор Плюс» Ольги Кудлаєнко на чолі з Тарасом Коротким, яке отримало підрядів на 23,42 млн грн., і ТОВ «Безтраншейні технології та комунікації» директора Геннадія Колесника, яке отримало підрядів на 1,31 млн грн.

«Ростдорстрой» входить у групу авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Бенефіціарами через фірми «Оттема» (Угорщина) і «Мурфілд Індастріз Ел.Пі», «Логоформ Корп» і «Хіллмонт Інк» (Кіпр) значаться Євген Коновалов і Юрій Шумахер – депутат Одеської міськради від партії «Довіряй ділам» Труханова.

Нагадаємо, службовців КК «Київавтодор» і переможців торгів ПП «Київшляхбуд», ПрАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50», ТОВ «Глобус-авто», ТОВ «Тілльман Інжинірінг» і ТОВ «Основа» підозрювали у виведенні коштів на рахунки фірм з ознаками фіктивності. У якості проміжних ланок від «Київшляхбуду» до таких фірм у справі фігурували нинішній переможець «Ростдорстрой» і ТОВ «Будівельна компанія Ескадор».

ІА "Вголос": НОВИНИ