Національна рада з питань телебачення та радіомовлення визначила сім переможців у конкурсі на київський мультиплекс ТРК «Експрес-інформ» (43 ТРК). Серед них - телеканал НТА.

Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 27 червня.

За умовами конкурсу компанії мають здійснювати мовлення 24 години на добу, ретрансляція заборонена. У мультиплексі вісім місць. На конкурс подалося сім компаній, усіх їх Нацрада підтримала. Зокрема, і ПП «НТА — Незалежне телевізійне агентство» Львів.

Завдяки можливостям отримувати аналітику на платформі YouTube ми знаємо, що наші проекти дуже добре дивляться глядачі з Києва. Аудиторія столиці України у нас друга за чисельністю після Львова, тому рішення претендувати цифрову ліцензію там для нас було важливим і логічним. Будемо розширювати сітку мовлення і створювати нові проекти, - відреагувала на перемогу у конкурсі головна редакторка НТА Наталія Струк.

Також серед переможців:

  • ТОВ «Телемедіагруп» (канал телепродажу Milady Television) та  «Еко ТВ»;
  • ТОВ «АРС Магна Продакшн», м. Київ (8 канал). У новому сезоні 8 канал зосередиться на проєктах з психологічної підтримки, юридичних питаннях та історичному контенті;
  • ТОВ «Тайм Медіа Солюшин», м. Дніпро («TVii.TV”). Канал загальної тематики, який з минулого року мовить на супутнику. В ефірі історичні фільми, концерти Іво Бобула, Павла Зіброва,  програми К2 про ремонт. Планує канал створити і власний проєкт про моду;
  • ТОВ «Апостроф медіа», м. Київ. Юлія Білоруська, директорка каналу, сказала, що для «Апостроф TV» важлива київська аудиторія і вони хочуть лишитись у цифровому ефірі столиці.

Нагадаємо, в грудні торік телеканал НТА отримав цифрову ліцензію на ефірне мовлення в Івано-Франківську та Долині.

ТЕЛЕКАНАЛ НТА

НТА — український інформаційно-розважальний телеканал, що мовить зі Львова. 

З 2016 року телеканал працює у напрямку інформаційного мовлення з чітким проукраїнським позиціонуванням. Команда повністю переформатувала програмну сітку, запустила нові проекти, осучаснила логотип і концепцію телеканалу.

Більш відомим телеканал став із відкриттям Головного розмовного майданчика Західної України – запуском телепроекту «Говорить Великий Львів», який щочетверга виходить у прямому ефірі. Унікальний tv-hub щотижня збирає авторитетних експертів для обговорення найактуальніших і найгостріших тем в українському суспільстві. Серед гостей ток-шоу – народні обранці, провідні політологи, економісти, журналісти, лідери думок і політичні експерти.

Інші інформаційно-аналітичні проекти оперативно і неупереджено розповідають глядачу про актуальні проблеми сьогодення. Програми власного виробництва телеканалу НТА дають змогу відчути дивовижний колорит Західної України, зануритися у світ легенд та традицій, історичних фактів та цікавих особистостей.

ІА "Вголос": НОВИНИ