Гімн ОУН, «Мчать козаки», «Меч Арея» - ці та інші відомі пісні гурту «Тінь Сонця» у виконанні його лідера Сергія Василюка пролунали у прямому етері телеканалу під час недільного ефіру.

Впродовж майже двох годин гості та ведучі студії збирали кошти на необхідні засоби для 130 батальйону ТрО Києва на Донецькому напрямку.

«Зараз мене перевели на більш таку музичну діяльність на благо батальйону, щоб я підіймав бойовий дух і допомагав збирати кошти на необхідні речі. Зараз на розбитих дорогах дуже швидко ламаються машини, інколи їх вдається ремонтувати, інколи потрібно купувати нові. Окрім того, необхідні дрони, кірки зараз дуже потрібні», - каже Сергій Василюк, боєць 130-го батальйону ТрО Києва, лідер гурту «Тінь Сонця».

Як наголосив Мирослав Откович, який також був гостем програми, зима – це геть нові обставини та умови, окопуватися на позиціях надскладно. Тому бійцям необхідна допомога.

«Щоб викопати пів метра окопу, який повинен бути 1,5-2 м глибиною, йде доба. І це роблять під постійними обстрілами», - Мирослав Откович, боєць 130-го батальйону ТрО Києва, журналіст.

Ведуча проєкту «Говорить Великий Львів» і генеральна продюсерка телеканалу NТА Наталія Струк запевняє:

«Те, що роблять наші захисники на фронті, це дивовижно. Їхня звитяга і хоробрість надихають кожного тут, у тилу. Ми з радістю долучаємося до таких ініціатив. Допомога ЗСУ — це найважливіше завдання кожного українця зараз. Хто чим може, кожен на своєму місці, заради нашої спільної перемоги».

Про те, що під час подібних ефірів-концертів твориться майбутнє, говорить і Мирослав Откович.

«Такі ефірі – це насправді лабораторія, у якій і твориться те, про що ми говорили: як нам жити далі і як нам бути», - каже Мирослав Откович, боєць 130-го батальйону ТрО Києва, журналіст.

Ефір можете переглянути за посиланням:

Варто зазначити, що вже не вперше телеканал NТА шукає кошти, зокрема для 130 батальйону ТрО Києва. Під час попереднього ефіру на підтримку цього підрозділу вдалося отримати понад 30 тисяч гривень.

Додамо, що допомога армії стала доброю традицією для телеканалу NТА і щовихідних в ефірах «Суботнього стріму» збирають кошти для наших захисників.

Реквізити для підтримки 130 батальйону ТрО Києва:

5375411422676945 – картка Монобанку волонтерської допомоги для ЗСУ (130 батальйон ТРО Києва)

PayPal: [email protected]

ІА "Вголос": НОВИНИ