Про таке в ефірі «5 каналу» сказав заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко.

На запитання ведучої, чи правда, що телевежа на Карачуні не діставатиме навіть до сірих зон, Біденко відповів: "Перше – це неправда. Фактично сигнал сягає на 63 км і якщо подивитися по карті, то до Горлівки він буде добивати. Звичайно, це не буде ідеальний сигнал, але він добиває".

Він також наголосив: "Ми маємо зрозуміти, що мета була не створити можливість трансляції на окупованій території, а ключова мета була закрити білі плями на тих територіях, які ми контролюємо, де населення готове дивитися українські новини і люди розуміють, що відбувається насправді. Це Карачун, Покровськ, Бахмутівка".

Він також пояснив, що ми маємо розуміти, що на окупованих територіях створено дуже потужну технічну групу, яка блокує український сигнал, глушить його. "І з нашого боку вдаватися до війни, хто підтягне більше електроенергії, хто поставить більш потужний передавач, це була б війна на виживання. Вона б забирала дуже багато коштів", – сказав заступник міністра інформаційної політики.

Як відомо, 5 грудня у Слов’янську відкрили відновлену телевежу на горі Карачун, яку було зруйновано під час бойових дій і яка передаватиме сигнал українських мовників. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ