Влада Канарських островів раптово прийняла рішення про закриття для туристів Тенеріфе. Уряд  вводить нові обмеження, аби запобігти поширенню коронавірусу. З п’ятниці, 18 грудня, можливим буде в’їхати і виїхати з Тенеріфе лише в обґрунтованих випадках.

Тенеріфе — найбільший із семи островів архіпелагу Канарських островів, в Атлантичному океані біля узбережжя Африки.

Обмеження оголосив президент Канарських островів Анхель Віктор Торрес. Вони наберуть чинності опівночі в п’ятницю. Обмеження стосуватимуться вхідного та вихідного трафіку з острова, яких планують звести до мінімуму, повідомляє Canarian Weekly. Винятки будуть діяти лише у випадках подорожей з медичними цілями, що виникають внаслідок робочих та шкільних обов’язків, повернення додому чи службових справ, а також поїздок, спричинених форс-мажорними обставинами.

Уряд також рекомендує жителям утримуватися від переїзду між острівними регіонами.

До 33% від звичайної кількості клієнтів можуть одночасно перебувати в торгових центрах, кількість паркувальних місць обмежена до 50%. Клієнтам заборонено їсти в барах та ресторанах, а кількість місць за столиками на відкритому повітрі буде зменшена вдвічі. Тільки люди, які живуть разом, можуть сісти за один стіл. У торгових точках також дозволяється продавати продукти на винос. На святкових заходах можуть бути присутніми максимум 6 людей та лише з двох помешкань.

Нові обмеження діятимуть протягом двох тижнів.

«Я усвідомлюю, що ці рішення дуже обтяжливі для таких секторів, як готелі, ресторани та торгівля», - зазначив президент на офіційному веб-сайті уряду Канарських островів.

Обмеження, введені 4 грудня, не принесли очікуваних результатів - тоді комендантська година діяла з 23.00, зараз вона перенесена на 22.00. Кількість інфекцій продовжувала зростати і перевищувала середнє значення по Канарських островах. Президент також закликав жителів архіпелагу поводитися відповідально.

Президент наголосив, що якщо обмеження не спрацюють і крива захворювання не почне вирівнюватися, будуть введені додаткові заборони. Регулювання необхідне, щоб запобігти краху медичної служби, не надто обмежуючи економіку. Фото Іslatenerife

Раніше Вголос повідомляв, що найбагатший поляк рекомендує вкладати в енергетику

Польська Biedronkа маніпулює знижками

ІА "Вголос": НОВИНИ