Обмінювати голоси на «гречку» серед українських політиків – така давня практика, що вже точно й не скажеш, хто і коли її розпочав. Втім, насправді – не зовсім дієва.

Про це йдеться у проекті «Теорія Правди» на телеканалі НТА.

Адже, якщо зважати на те, що, згідно з офіційним реєстром, в Україні є 35 мільйонів виборців, і, при цьому, явка на президентських перегонах навряд чи перевищить 70%, то до дільниць в середньому дійдуть 26 мільйонів українців. Тобто, один відсоток голосів – це 260 тисяч «галочок».

«Підкупити 260 тисяч виборців є насправді не так просто. Але враховуючи, що цей 1% нічого не вирішує в даній виборчій компанії, хіба питання проходження до другого туру, відповідно кандидату потрібно мінімум 5%. Множимо цю цифру на 5 і отримуємо понад мільйон виборців. Підкупити мільйон виборців без слідів втручання у виборчий процес абсолютно є неможливим», - підкреслив політолог Ростислав Коваль.

Відтак, повірити у масові підкупи виборців не дає ані здоровий глузд, ані арифметика. Адже зацікавити грошима виборців одного округу - це одне, а от заплатити за голоси в межах президентської кампанії – справа геть інша.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Теорії Правди» дивіться щочетверга о 19.45 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ