Колишній так званий міністр оборони терористичної організації «Донецька народна республіка» Ігор Гіркін (Стрєлков) виставив на продаж медаль, якою його нагородили за анексію Криму Росією.

Інформація про це є на сайті numismat.ru.

Стартова ціна медалі — 1 млн рублів, аукціон пройде 13 квітня.

В описі золотої медалі йдеться, що вона «є недержавною нагородою Благодійного фонду святителя Василя Великого, вручалася особам, котрі зробили найбільший особистий внесок у повернення Криму до Росії».

Терорист підтвердив, що він і справді продає нагороду.

«Так, це моя медаль, недержавна. Вручена мені (підприємцем, засновником «Фонду Святителя Василя Великого» Костянтином) Малофєєвим ще навесні 2014 року — до початку Донбаської кампанії. Продаю, оскільки мають місце матеріальні проблеми, які я не можу «залатати» наявними готівковими коштами», — написав він у коментарях до одного з записів на своїй сторінці в соціальній мережі.

«Особливого ​​пієтету до даної нагороди ніколи не мав, оскільки вона: а) не державна; б) не бойова; в) зі зображенням особи, яку я, загалом, за винятком зовсім короткого періоду 2014-го, ніколи не поважав, а з 2015-го відверто зневажаю», — додав колишній бойовик.

На монеті зображений президент РФ Володимир Путін.

Як повідомляв «Вголос», поплічника терориста Гіркіна засудили до п'яти років в’язниці.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ