28 вересня у Харкові пройшла акція протесту проти можливого обміну обвинувачених у теракті біля Палацу спорту, внаслідок якого в 2015 році загинули четверо людей.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Близько 200 представників різних громадських організацій вийшли на акцію протесту під стіни Апеляційного суду.

Активісти вирішили провести захід через інформацію про внесення трьох обвинувачених у теракті 22 лютого 2015 року – Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова – до списків на обмін з російською стороною.

Учасники акції, серед яких були і родичі загиблих у теракті, вимагають спочатку винести обвинуваченим вирок, і лише потім, у разі необхідності, обмінювати їх на українських громадян, ув’язнених Росією.

Також учасники акції наголошують, що всі троє підозрюваних є громадянами України, тож їх видача Росії, на їхню думку, суперечить українському законодавству, а сам факт обміну звинувачених у теракті свідчить про «безкарність здійснення терактів на території України».

Протестувальники заявили, що суботня акція була лише попереджувальною, а протести можуть продовжуватись.

Напередодні представники громадських організацій написали звернення до президента Володимира Зеленського з вимогою не допустити обміну обвинувачених у теракті.

Нагадаємо, що Денісова прокоментувала наступний етап обміну заручниками.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ