Наша держава має чимало доказів того, що росія заздалегідь спланувала масове вбивство військовополонених в Оленівці.

Відповідну заяву зробив представник України при міжнародних організаціях Євген Цимбалюк, пише «Укрінформ».

За словами Цимбалюка, є достатньо доказів, які підтверджують, що держава-терористка заздалегідь спланувала вбивство осіб, які перебували під захистом міжнародного права.

В Оленівці під час теракту пошкоджень зазнала лише одна будівля. Інформацію підтверджують супутникові знімки. Саме у цю будівлю раніше перевели полонених захисників України.

Фахівці провели аналіз фото та виявили, що світлини вказують на термобаричний вибух всередині приміщення. Росія не знає має у своєму варварстві та жорстокості.

Що таке термобаричний боєприпас

Під час вибуху відбувається детонація хмари горючого аерозолю. В області вибуху надзвичайно висока температура (до 1000 °C). Вона може спричинити загоряння навколишніх горючих матеріалів. Ударна хвиля спричиняє контузію, розрив барабанних перетинок, кровотечу з носа, баротравму легень різного ступеня, часто з крововиливами в легені, переломи кісток. Зафіксовані випадки, коли легені повністю вигорали із середини.

Варто зазначити, що терористичний акт в Оленівці стався 29 липня. Унаслідок дій рф загинуло 57 українських військових. Поранення отримали понад 70 осіб.

Як писав «Вголос», для вбивства «азовців» в Оленівці росіяни могли спрацювати «Шмєлями» – «Азов».

Також ми повідомляли, що у центрі Маріуполя сьогодні пролунав потужний вибух.

ІА "Вголос": НОВИНИ