Війська територіальної оборони наразі не готові до того, щоб давати відсіч «мігрантам Лукашенка», якщо раптом почнеться їхній прорив на територію України.

«Кістяком тероборони мають бути ветерани. Та я не чув, щоб когось із моїх побратимів туди покликали. Ще два роки тому сам хотів записатися, на будь-яку посаду, адже маю досвід керуванням ротою. Та мені сказали, що все укомплектовано. Дивно, бо коли доходить справа до стрільб, то ледве знаходять 20 людей», -  заявив «кіборг», керівник Будинку воїна у Львові Олег Височанський, в прямому етері проєкту «Говорить Великий Львів» на NTA.

За його словами, поляки і литовці вже показали, що вони готові протидіяти та захищати свої кордони. Натомість є сумніви, чи готова до такого Україна на державному рівні. Водночас військовий переконаний, що попри всі труднощі, серед українців завжди знайдуться охочі та спроможні захистити кодони.

«Ми, ветерани АТО, знаємо, що робити з тими людьми, які хочуть перетнути кордон. Свідомо чи несвідомо вони -  це зброя гібридної війни, адже ними маніпулюють. Різниці немає звідки вони і для чого вони прийшли. Але я вірю в наш народ, що коли знову станеться біда  - ми зможемо дати відсіч не зважаючи на те хто нами керує», - зауважив Олег Височанський, кіборг, керівник Будинку воїна у Львові.

Урешті він висловив сподівання, що з 1 січня 2022 року, коли вступить у дію Закон, за яким територіальна оборона стане офіційним військовим формуванням, ситуація зміниться.

«Головне, хто її очолить, хто буде командирами бригад», - резюмував Олег Височанський.

ІА "Вголос": НОВИНИ