Уряд продовжив термін подання заявок на отримання допомоги працівникам та ФОПам в розмірі 8000 грн до 31 грудня 2020 року.

Про це інформують на офіційному сайті Мінекономіки.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко дав роз'яснення щодо трьох програм, які реалізовує держава для підприємців, чия діяльність постраждала внаслідок карантинних обмежень. Зокрема, він повідомив, що відтепер для участі у програмі “Допомога працівникам та ФОП - 8000 грн” можна подати заявку до 31 грудня (раніше це потрібно було зробити до 21 грудня, - Ред.).

Уряд також реалізує програму “Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин” та програму “Одноразова компенсація суб’єктам господарювання ЄСВ”. Для участі в них необхідно подати заявки до 21 грудня. Компенсацію в рамках цих програм мають право отримати лише ті підприємці та наймані працівники, які вказані в переліку КВЕД. Нагадаємо, що його затвердили у Кабміні 9 грудня. Міністр зауважив, що більшість виплат уряд планує здійснити до кінця року, щоб підприємцям було легше пережити січневий локдаун.

Нагадаємо, що 4 грудня ВРУ ухвалила закони про виплати компенсацій ФОПам, чия діяльність постраждала у зв'язку з карантином.

Читайте більше новин за посиланням:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ