Станом на 10 березня активних бойових дій на території Полтавської області не ведеться. Проте рашисти продовжують спроби прориву на північ регіону, аби перекрити шлях з Полтави до Сум. Сьогодні одну з таких військових колон знищили українські захисники.

Про це голова Полтавської військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив у зверненні, оприлюдненому на офіційному сайті ПОВА. 

«Активних боїв на території Полтавщини немає, але на півночі регіону на межі з Сумською областю наша армія та територіальна оборона знищила десятки одиниць ворожої техніки», - говорить очільник військової адміністрації області. 

За словами Дмитра Луніна, за час війни Полтавська область перетворилась у надійний тил для українського війська, що тримає фронт проти московських загарбників. Зокрема, з 24-го лютого з території області доставлено понад 600 тонн різноманітних гуманітарних вантажів, перш за все до найбільш гарячих точок на фронті - до Харкова, Сум, Охтирки, Тростянця. 

Як повідомив очільник військової адміністрації Полтавщини, регіон продовжує приймати внутрішньопереміщених осіб з зони бойових дій. Лише за попередні два дня на територію Полтавської області з охоплених боями регіонів виїхало понад 48 тисяч людей, перш за все жінок та дітей. Є серед них також громадяни іноземних країн, які були заблоковані окупаційною армією у Сумах. 

«Важливим напрямом в роботі залишається контроль цін та заборона продажу алкоголю. На сьогодні ми отримали від людей понад 400 повідомлень про завищені ціни. 95% із них відпрацювали. Ще раз наголошую: жодної торгівлі алкоголем і жодного необгрунтованого підвищення цін. Були в нас деякі «герої», які вирішили погратися, але їх швидко вгамували методами воєнного часу», - додав Лунін.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", учора, 9-го березня, евакуація з містечок на Київщини була заблокована через окупантів. Рашисти порушили домовленості щодо гуманітарного коридору для евакуації мирного населення із Бучі на Київщині. 50 автобусів, які мали вивезти людей, стоять заблоковані.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ